Noro Knap

Noro Knap (1974) - absolvent štúdia fotografie na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Spočiatku sa venoval práci s veľkoformátovými fotoaparátmi, témam krajiny a autoportrétom v krajine, neskôr témam ľudského tela a experimentálnej fotografii.

V období digitálnej fotografie to boli najmä časozberné série, ktoré zobrazovali každodenné veci a udalosti spojené s priestorom krajiny, mesta, človeka a ľudského tela v pohybe.

V súčasnosti pracuje prevažne s médiom filmu vytváraním obrazových sekvencií vychádzajúcich z fotografie. Inšpiruje sa archívnou fotografiou a spoločnou témou jeho prác je prevažne mestský priestor kde vizuálne analyzuje udalosti odohrávajúce sa v čase. Pracuje ako fotograf a žije v Bratislave.
„Fotografovanie predstavenia je dokumentárny záznam, ktorý by mal okrem obrazov popisného charakteru obsahovať najmä obrazy, ktoré originálne a zaujímavo vystihujú to, čo sa na scéne odohráva. Výzvou pri fotení je potom pre mňa vytvoriť obrazy, ktoré čo najvernejšie vystihujú dramaturgiu predstavenia, zachytávajú najzaujímavejšie momenty a majú technické prevedenie zodpovedajúce môjmu zámeru. Pri syntéze takýchto požiadaviek je veľmi pravdepodobné, že vzniknú zaujímavé obrazy. Lovenie takýchto obrazov je pre mňa zaujímavé.“

Couch Corner – improvizované dance-talk show, 2012
Ohýbanie reality, 2009 inscenovaná fotografia
Ohýbanie reality, 2009 inscenovaná fotografia